MycFina fisken på frisk, sötsalt och spännande bädd- klar på en liten kvart i ugnen.
424 kalorier per portion
14 g fett
34 g protein
36 g kolhydrater
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Börja med örttäcket. Mixa ströbröd och nästan all basilika (spara några kvistar till garnering) till ett strössel i en matberedare eller med en stavmixer. Salta och peppra.
- Ansa fänkålen, halvera och skär bort rotstocken. Skiva fänkålen tunt, gärna med mandolin. Skölj och halvera tomaterna.
Skrubba citronen i ljummet vatten, riv skalet och pressa juicen, blanda med oljan.
- Sprid ut fänkålen på en plåt med bakplåtspapper, lägg på tomater och kapris. Ringla över citronoljan. Salta och peppra.
Lägg fisken på fänkålen, strössla över örttäcket.
Baka mitt i ugnen ca 15 minuter, tills fisken är genomstekt.
- Servera fisken med de ugnsbakade grönsakerna, citronklyftor och potatis. Garnera med de sparade basilikakvistarna.
Publicerat den
11 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar