Lättlagad efterrätt med fräscha och spännande smaker.
Har du bråttom kan du smaksätta färdig vaniljsås eller glass med riven ingefära istället.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Dela päronen och ta ur kärnhuset med ett kuljärn eller ett matskedsmått. Lägg päronen i en ugnsfast form med snittytan uppåt. Tvätta, riv skalet och pressa saften ur citronen.
- Vispa smör, socker, saft, skal och inkråmet från vaniljstången ca 5 minuter med elvisp så att citronsmaken utvecklas. Klicka smöret över päronen. Hacka hasselnötterna grovt och strö dem över. Baka päronen i ugnen i 30 minuter tills päronen är mjuka.
- Koka upp mjölk och grädde. Vispa samman socker, maizena och äggulor lätt i en bunke. Vispa ner det i den varma gräddmjölken. Låt sjuda ca 5 minuter tills första bubblan syns och såsen tjocknar. Den får inte koka för då spricker den. Riv ingefäran fint och blanda ner i såsen. Sila eventuellt.
- Servera de varma päronen med ingefärssåsen.
Publicerat den
22 augusti 2014
Liknande recept
Skriv kommentar