Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsbakade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt god sommardessert att laga när det finns gott om färska jordgubbar. På vintern går det naturligtvis bra med frysta bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa jordgubbarna och lägg dem i en ugnssäker form. Skrapa ur vaniljstången och blanda vaniljkornen med florsocker, vin och citronsaft. Häll det över bären och låt dem marineras ca 30 minuter.
  2. Häll över marinaden i en kastrull och koka upp den. Blanda matfett och mjöl och vispa ned det i marinaden. Låt koka några minuter tills det tjocknar. Vispa ned äggulorna i såsen. Vispa vitorna styva och vänd ned dem i krämenö.
  3. Häll krämen över jordgubbarna och strö över mandeln. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° ca 10 minuter. Servera desserten.
  4. Du kan byta ut vitt vin mot cider eller fläderblomssaft.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.