En riktigt god sommardessert att laga när det finns gott om färska jordgubbar. På vintern går det naturligtvis bra med frysta bär.
Instruktioner
- Rensa jordgubbarna och lägg dem i en ugnssäker form. Skrapa ur vaniljstången och blanda vaniljkornen med florsocker, vin och citronsaft. Häll det över bären och låt dem marineras ca 30 minuter.
- Häll över marinaden i en kastrull och koka upp den. Blanda matfett och mjöl och vispa ned det i marinaden. Låt koka några minuter tills det tjocknar. Vispa ned äggulorna i såsen. Vispa vitorna styva och vänd ned dem i krämenö.
- Häll krämen över jordgubbarna och strö över mandeln. Gratinera i övre delen av ugnen i 250° ca 10 minuter. Servera desserten.
- Du kan byta ut vitt vin mot cider eller fläderblomssaft.
Publicerat den
12 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar