Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsgrillad fläskotlett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smidigt sätt som gör att köttet inte blir torrt och tråkigt. Speciellt gott på vinterhalvåret när man inte grillar utomhus. På sommaren är det bara att slänga de på grillen istället.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman kryddor, olja, soya och balsamvinäger i en påse eller skål. Krossa vitlöksklyftorna, OBS! Finhacka dem inte. Lägg dem i blandningen, rör om så att allt blandas ordentligt.
  2. Lägg i kotletterna och se till att de täcks helt av blandningen och låt dem ligga i minst en timme, men gärna från morgonen eller kvällen innan. Se till att vända på kotletterna minst en gång under tiden, om de ligger i en tillknuten påse så flytta runt på kotletterna inne i påsen.
  3. När det är dags att tillaga dem så ta långpannan och lägg bakplåtspapper så hela plåten är täckt och ta gallret från ugnen och lägg ovanpå. Lägg kotletterna på gallret och pensla dem med marinaden som är kvar och kör sedan in de i ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter.
  4. Vänd på dem en gång när halva tiden gått. Om ni vill ha en mer grillad yta så höj värmen och sätt på grillen på ugnen de sista fem minuterna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.