- Serverar: 10-12 portioner
- Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut
Hittade den här kakan i Allt om mat och den var underbart god med söt choklad, salt lakrits och syrlig citrongrädde till.Måste testas!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädde i nedre delen av ugnen i 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Glasyr:
Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör, rör tills allt har smält. Bred glasyren på kakan. Ställ i kylen i 2 timmar.
- Strö flingsalt på tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden.
Publicerat den
11 maj 2012
Liknande recept
Skriv kommentar