Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Underbar kaka med choklad, lakrits och citron

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar 40 minuter
Skriv ut

Hittade den här kakan i Allt om mat och den var underbart god med söt choklad, salt lakrits och syrlig citrongrädde till.Måste testas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, mjöl, kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och ägg. Spänn fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll smeten i formen. Grädde i nedre delen av ugnen i 18-20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  2. Glasyr: Bryt lakritsgodiset i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt lakrits och smält på svag värme under omrörning. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt choklad och smör, rör tills allt har smält. Bred glasyren på kakan. Ställ i kylen i 2 timmar.
  3. Strö flingsalt på tårtan. Vispa grädden tillsammans med limoncello och citronskal. Servera kakan med grädden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.