Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ungerskt bröd

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Underbart gott stort härligt bröd. Enkelt grundrecept som kan varieras. Vi har bland annat gjort vörtbröd med detta grundrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Knåda ihop allt till en deg i en bunke och låta det jäsa 30 minuter. Vattnet värms till ca 37 grader. Knåda degen enligt ovan igen .Lägg degen i en långpanna som mjölats. Snitta brödet
  2. Låt nu degen vila i 30 min på plåten övertäckt med en kökshandduk.
  3. Grädda i 225° i 30 minuter. Pröva med att pensla med kallt vatten 5 minuter innan tiden går ut. Det blir en härlig krispig skorpa. Låt brödet svalna på galler övertäckt med kökshandduk.
  4. Gott till det mesta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.