- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Underbart gott stort härligt bröd.
Enkelt grundrecept som kan varieras.
Vi har bland annat gjort vörtbröd med detta grundrecept.
Instruktioner
- Knåda ihop allt till en deg i en bunke och låta det jäsa 30 minuter. Vattnet värms till ca 37 grader.
Knåda degen enligt ovan igen .Lägg degen i en långpanna som mjölats. Snitta brödet
- Låt nu degen vila i 30 min på plåten övertäckt med en kökshandduk.
- Grädda i 225° i 30 minuter.
Pröva med att pensla med kallt vatten 5 minuter innan tiden går ut. Det blir en härlig krispig skorpa.
Låt brödet svalna på galler övertäckt med kökshandduk.
- Gott till det mesta.
Publicerat den
1 februari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar