Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Upp- och nedvänd apelsinkaka

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Den vackra apelsinkakan är otroligt enkel att baka! Smaksätt gärna kakbottnen med rivet skal från 1 citron eller 1 msk vaniljsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smöret och låt det svalna. Skölj apelsinerna noga i ljummet vatten och skär dem i tunna skivor. Koka upp sirapen i en panna. Lägg i apelsinskivorna och sjud dem mjuka, ca 10 minuter. Låt svalna ca 15 minuter. Ta upp skivorna och lägg dem i en smord form klädd med bakplåtspapper, ca 22 cm i diameter. Spara sirapen till serveringen.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa ägg och socker 3-5 minuter. Vispa i mjöl blandat med bakpulver och smör. Blanda i mandelmjölet. Häll smeten över apelsinerna. Grädda i nedre delen av ugnen 45-60 minuter. Vänd kakan upp och ner på ett fat och dra bort papperet. Låt kallna.
  4. Servera med den sparade sirapen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.