Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Världens lättaste kyckling

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

God festmat inspirerad av Jamie Oliver. Tar tid i ugnen men förarbetet går på ett kick!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 200 grader.
  2. Fyll kycklingen med körsbärstomater, timjanskvistar och vitlöksklyftor. Salt och peppar runt om hela kycklingen. Massera kycklingen med olivoljan och krydda därefter med chermoulan.
  3. Grilla kycklingen i ugnen i drygt 1 timme och 30 minuter (beroende på kycklingens storlek).
  4. Ska du ha rotsaker till, skiva dem och salta och peppra. När det är ca 40 minuter kvar för kycklingen tar du ut den och lägger rotsakerna under. Stänk gärna lite olivolja över rotsakerna. Tillbaka in i ugnen de restrerande 40 minuterna.
  5. Blanda creme fraiche och ost och ha som kall sås till. Har du ris istället för rotsaker behövs kanske en grönsallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.