Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Värmande köttsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härlig soppa med saftigt kött och fräscha grönsaker. Den smakar alldeles extra bra under kyliga vinterdagar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och skär det sedan i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken fint. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet ordentligt. Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar och låt allt sjuda under lock i 15 minuter.
  2. Skala och skiva morötterna lite på snedden. Putsa, halvera och skär kålen i strimlor på längden, dela den ev på mitten. Skölj och låt rinna av i en nätsil. Skala, skölj och skiva potatisen.
  3. Ta upp 2/3 av köttet ur grytan och lägg i 1/3 av grönsakerna. Salta, peppra och strö på kummin och fortsätt varva kött, grönsaker och kryddor. Det sista lagret ska vara potatisskivor.
  4. Värm buljongen och häll den i grytan. Klicka matfettet över och lägg på ett lock. Låt grytan sjuda minst en timma på medelvärme eller tills potatis och morötter är mjuka. Rör inte i grytan under tillagningen. Späd ev med mer buljong.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.