En härlig soppa med saftigt kött och fräscha grönsaker. Den smakar alldeles extra bra under kyliga vinterdagar.
Instruktioner
- Putsa köttet och skär det sedan i 2 cm stora tärningar. Skala och hacka löken fint. Hetta upp oljan i en stor gryta och bryn köttet ordentligt. Lägg tillbaka allt kött i grytan och tillsätt löken. Krydda med salt och peppar och låt allt sjuda under lock i 15 minuter.
- Skala och skiva morötterna lite på snedden. Putsa, halvera och skär kålen i strimlor på längden, dela den ev på mitten. Skölj och låt rinna av i en nätsil. Skala, skölj och skiva potatisen.
- Ta upp 2/3 av köttet ur grytan och lägg i 1/3 av grönsakerna. Salta, peppra och strö på kummin och fortsätt varva kött, grönsaker och kryddor. Det sista lagret ska vara potatisskivor.
- Värm buljongen och häll den i grytan. Klicka matfettet över och lägg på ett lock. Låt grytan sjuda minst en timma på medelvärme eller tills potatis och morötter är mjuka. Rör inte i grytan under tillagningen. Späd ev med mer buljong.
Publicerat den
17 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar