En riktigt mumsig gratäng.
Instruktioner
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av i ett durkslag. Skala och hacka löken. Dela stora svampar i mindre bitar.
- Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs skavet fryst eller lite tinat i omgångar på medelstark värme. Rör om då och då. Ta upp skavet. Lägg i löken och fräs 3-4 minuter. Tillsätt svampen och fräs den knaprig ca 5 minuter. Lägg tillbaka skavet. Blanda i persiljan. Smaka av med salt och peppar.
- Sätt ugnen på 225 grader. Blanda västerbottenosten, äggen och grädden i en bunke. Vänd ner den kokta pastan och den frästa skav- och svampblandningen och lägg i en smord ugnssäker form.
- Gratinera mitt i ugnen ca 30 minuter tills gratängen fått en vacker färg och är genomgräddad.
Publicerat den
19 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar