Spännande läckerbitar med en botten av vallmofrön och apelsinmarmelad, nötig fyllning och som toppas med en söt/syrlig glasyr.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Rör smör och socker poröst, gärna i matberedare. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med citronskal och saft, 1 dl vallmofrön och apelsinmarmelad.
- Smält smöret till fyllningen. Blanda i socker marsánpulver och hackad mandel.
- Smörj en liten långpanna ca 25x35 cm. Strö ½ dl vallmofrön på ytan. Bred ut hälften av smeten. Klicka ut fyllningen och bred på resterande smet. Strö över 1 dl vallmofrön.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.
- Rör ihop glasyren och spritsa den på rutorna. Garnera med en fjärdels limeskiva på varje kaka.
Publicerat den
4 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar