Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vallmokakor

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Spännande läckerbitar med en botten av vallmofrön och apelsinmarmelad, nötig fyllning och som toppas med en söt/syrlig glasyr.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör smör och socker poröst, gärna i matberedare. Vispa ner ett ägg i taget. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner det i smeten tillsammans med citronskal och saft, 1 dl vallmofrön och apelsinmarmelad.
  3. Smält smöret till fyllningen. Blanda i socker marsánpulver och hackad mandel.
  4. Smörj en liten långpanna ca 25x35 cm. Strö ½ dl vallmofrön på ytan. Bred ut hälften av smeten. Klicka ut fyllningen och bred på resterande smet. Strö över 1 dl vallmofrön.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt kakan kallna innan den skärs i bitar.
  6. Rör ihop glasyren och spritsa den på rutorna. Garnera med en fjärdels limeskiva på varje kaka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.