- Serverar: 12 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Citron och vallmo – en förbaskat bra kombo det där. Och med dessa ingredienser har kakan kunnat ätas både till kvällsmål och mellanmål. Okej, och frukost :P
Instruktioner
- Börja med att sätta på ugnen på 170 grader.
- Häll sedan över båda burkarna med stora vita bönor i ett durkslag och skölj noga av dem. Häll sedan över dem i en bunke, tillsätt 2 msk honung. 1 tsk vaniljpulver, ½ dl äggvita, 2 ägg och mixa med en stavmixer till en puré.
- Häll sedan ner kokosmjöl, mandelmjöl, proteinpulver, sötning och bakpulver och blanda smeten med en sked. Riv skalet från båda citronerna och häll ner det i smeten, pressa ner saften från ½ citron och häll ner även den. Tillsätt till sist vallmofröna och blanda allting noga, återigen med en sked.
- Ta fram en ugnsform och smörj den med koksolja, jag använde en brödform med måtten 26 x 12 cm och höjd 7 cm. En standard brödform.
- Häll över smeten, grädda i 40 minuter. Ta sedan ut kakan och ställ den i kylskåpet under natten, sedan är det bara att skära upp den morgonen därpå. Väldigt, väldigt god :D
Publicerat den
16 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar