Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Valnötsfyllning till kex

 
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Detta är ett gammalt familjerecept som gått i arv. Jag testade mig fram och så här blev det. Valnötterna kan givetvis uteslutas men det blir inte riktigt samma sak eftersom de ger lite "tugg" och smak i fyllningen. Bred fyllningen på stora kexark som kan köpas i utländska affärer. Ta 5 stora ark kex och bred fyllning emellan. Täck över med en handduk och lägg en tyngd ovanpå. Skär sedan i små sneda rutor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka mjölk och socker ca 1 ½ timme och rör om då och då. Passa den noga i början så den inte kokar över eller bränner i botten. Krämen ska bli lite tjock och brun. Koka ev längre om det behövs. Ta ifrån spisen och tillsätt kexsmulor och valnötter. Blanda ordentligt. Låt det få ett uppkok. Nu ska krämen vara rejält tjock och låt den svalna lite. Bred den halvvarma krämen ovanpå stora kexark (ca 30x20cm) i fyra omgångar. Överst ska det vara ett kexark. Snygga till vid sidorna och täck över den med en handduk. Lägg en stor kastrull över med någon tyngd i. Låt svalna.
  2. Skär sedan kexen i sneda rutor. Förvara i kyl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.