Spröd nötmaräng som smälter i munnen och en krämig fyllning förgyller åtminstone min tillvaro.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 140 grader. Lägg bakplåtspapper på 2 plåtar. Häll äggvitorna i en skål och vispa till fast men inte styvt skum. Vispa i hälften av sockret. Blanda resten av sockret med de hackade valnötskärnorna och vänd ner blandningen i marängsmeten.
- Forma marängsmeten på bakplåtspappret till 2 rundlar, ca 20 cm i diameter, det går lättare om du först ritat ut rundlarna på pappret. Grädda dem i ugnen i 1½ timme eller tills bottnarna känns torra. Låt dem stå i ugnen tills de är helt kalla.
- Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en värmetålig form tillsammans med smör, kaffe och likören. Ställ skålen över en kastrull med sakta sjudande vatten tills det smält. Rör om och låt kallna.
- Häll grädden i en separat skål och vispa upp den lätt. Rör ner chokladblandningen. Lägg samman bottnarna med fyllning emellan. Pudra över lite florsocker strax innan den skall serveras och ringla ev lite smält choklad över.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar