Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vanilj och Kanelparfait med äppelsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den är såå helt underbart god! Har gjort den ett par gånger,och alltid lika uppskattad! Den är inte så svår att göra ..

Ingredienser

Instruktioner

Parfait: Lägg äggulor och florsocker i en kastrull. Dela vanilj stången på längden.Skrapa ur vaniljkornen ner i kastrullen och lägg ner den delade vanilj stången. Ställ kastrullen i ett vatten bad och låt sjuda under kraftig vispning tills smeten blir tjock och pösig. Ta sedan upp vanilj stången.Vispa grädden och blanda ner i ägg smeten.Smak sätt med kanel. Häll smeten i en avlång form och låt stå i frysen i ca 4-5 tim. Äppelsås: Koka upp vatten och potatis mjöl under omrörning. Rör ner juicen när redningen svalnat. Servera parfaiten med äppelsåsen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.