Cheesecaken har diskret citronsmak och gör succé varje gång. Du kan använda andra bär: jordgubbar, körsbär, blåbär, björnbär eller svarta vinbär
Instruktioner
- Smörj en form med löstagbar kant, 23 cm i diameter med smör.
- Lägg i digestivekexen i en ren kökshandduk eller i en plastpåse och mosa dem till smulor med en brödkavel.
- Sätt stekpannan på låg värme, lägg i havregrynen och rosta tills de får färg.
- Tärna smöret och lägg det i pannan tillsammans med kexsmulorna. Rör varsamt med en trässlev till en sammanhängande massa. Ta bort stekpannan från värmen, sleva över massan i formen och släta ut den.
- Platta varsamt ut massan med baksidan med sleven, till en jämn och hårt packad botten.
Låt svalna och stelna i kylskåp i ca 1 timme.
- Om du använder en vaniljstång, dela den på längden och skrapa ut fröna försiktigt med en kniv.
- Lägg all philadelphiaost i en skål, tillsätt vaniljfrön eller vaniljessens, strösocker, rivet citron- och apelsinskal samt saften från citronen. Rör om ordenligt tills du har en slät och fin blandning.
- Vispa grädden lätt i en annan skål. Tillsätt hälften av grädden till ostblandningen och vänd ner den.
Vänd därefter varsamt ner resten av grädden.
- Blanda samman smeten, sleva sedan upp den på kakbottnen och släta till med en slickepott.
Låt cheesecaken stå i kylen i mint 1 timme.
- Lossa försiktigt kakan med en liten kniv och lyft upp den ur formen. Lägg upp den på ett tårtfat.
- Blanda socker och hallon i en skål, mosa med en gaffel. Häll hallonen över cheesecaken och sprid ut ett jämnt lager med baksidan av en sked.
- Lycka till!
Publicerat den
29 april 2009
Liknande recept
Skriv kommentar