Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljpannacotta med jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äkta vaniljstång sätter piff på pannacottan Toppa med färska jordgubbar som fått smak av lite råsocker, hackad mandel och färsk basilika

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg gelantinbladen i lite kallt vatten.
  2. Häll grädden och mjölken i en kastrull.
  3. Dela vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken tillsammans med sockret. Koka upp och sila ner i en bunke.
  4. Krama vattnet ur gelantinbladen och blanda ner dem i den varma gräddmjölken. Häll upp i portionsglas. Ställ kallt i ca 4 timmar.
  5. Skiva bären och blanda dem med råsockret och det rivna limeskalet. Fördela ovanpå pannacottan och strö över den rostade mandeln. Skär basilikan mycket fint och toppa med den.
  6. Lycka till! Njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.