Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vaniljsandwich med björnbär

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Gör din egen sandwich. Knapriga smördegsflarn som har vaniljparfait emellan och en topping av färska och saftiga björnbär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg äggulor, florsocker, vaniljsocker och vatten i en bunke. Vispa till en luftig och pösig smet med elvisp. Vispa grädden lätt, vänd ner den med en slickepott i äggsmeten. Klä en brödform 1 ½ liter med plastfolie. Häll i parfait och spänn plasten så att den fyller halva formen (den är för lång). Frys in.
  2. Smördegsflarn: Kavla ut smördegen på ett mjölat bakbord 2 mm tunt. Skär 12 rektanglar som är lika stora som en skiva parfait. Det går åt 2 till varje portion. Lägg dem på ett bakplåtspapper. Smält smöret och pensla på smördegen. Strö över socker och kanel.
  3. Lägg ytterligare ett bakplåtspapper på flarnen och en plåt som tyngd. Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills flarnet fått en gyllenbrun färg. Låt dem svalna på galler.
  4. Skär 2 cm tjocka skivor av parfaiten och lägg på hälften av flarnen. Täck med flarn. Kantskär med en vass kniv till raka kanter. Garnera med björnbär och pudra florsocker över bären vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.