Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Varmt ankbröst med rödbets- och potatissallad och ingefärsvinägrett

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vakuumförpackade ankbröst med skinn finns i saluhallar och i frys eller kyldiskar i välsorterade butiker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ketjap manis och honung i en skål. Lägg i ankbrösten. Täck med plastfolie och ställ kallt minst 2 timmar gärna mer.
  2. Koka rödbetor och potatis var för sig, tills de är knappt färdigkokta och har lite spänst kvar.
  3. Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, senap, ingefära, salt och socker i en skål.
  4. Skär rödbetor och potatis i mindre bitar. Lägg i en skål och häll vinägretten över. Blanda försiktigt och ställ åt sidan.
  5. Sätt ugnen på 175 grader. Ta ankbrösten ur marinaden. Låt dem rinna av väl. Smält smöret i en stekpanna. Stek ankbrösten med skinnsidan neråt, på medelvärme, tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd brösten och stek vidare mitt i ugnen till 65 grader innertemperatur. Låt vila övertäckta 5 min före tranchering.
  6. Tärna gurkan och strimla romansalladen. Lägg blandningen på ett serveringsfat och lägg upp rödbetor och potatis. Skär upp ankbrösten i ett par cm tjocka skivor och lägg dem på .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.