Vakuumförpackade ankbröst med skinn finns i saluhallar och i frys eller kyldiskar i välsorterade butiker.
Instruktioner
- Blanda ketjap manis och honung i en skål. Lägg i ankbrösten. Täck med plastfolie och ställ kallt minst 2 timmar gärna mer.
- Koka rödbetor och potatis var för sig, tills de är knappt färdigkokta och har lite spänst kvar.
- Vispa ihop balsamvinäger, olivolja, senap, ingefära, salt och socker i en skål.
- Skär rödbetor och potatis i mindre bitar. Lägg i en skål och häll vinägretten över. Blanda försiktigt och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta ankbrösten ur marinaden. Låt dem rinna av väl. Smält smöret i en stekpanna. Stek ankbrösten med skinnsidan neråt, på medelvärme, tills skinnet är gyllenbrunt. Vänd brösten och stek vidare mitt i ugnen till 65 grader innertemperatur. Låt vila övertäckta 5 min före tranchering.
- Tärna gurkan och strimla romansalladen. Lägg blandningen på ett serveringsfat och lägg upp rödbetor och potatis. Skär upp ankbrösten i ett par cm tjocka skivor och lägg dem på .
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar