Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetarisk lasagne med spenat

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

hacka lök och vitlök och fräs i olja i 5 min. Blanda i tomaterna och basilika. koka upp och låt det sedan puttra utan lock i ca 15 min. sätt ugnen på 225 grader. tina spenaten och krama ur överflödig vätska. skär den grovt. blanda med keso och hälften av osten. smaka av med salt och peppar. smörj en ugnsfast form. varva de bägge fyllningarna med lasagneplattor. börja med spenatröran och avsluta med ett lager tomatsås. häll mjölken i kanten på lasagnen. strö över resten av osten. baka lasagnen i mitten av ugnen i ca 30 min. servera gärna med ett gott italienskt rödvin och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Jordgubbsmer 30 oktober 2008

    Mmmm det var lätt och blev supergott :) Bra tips, tack!

  • Laivine 7 januari 2009

    Inte så jättekul att nästan alla recept på vegetarisk lasagne innehåller keso eller ost, eftersom de båda innehåller löpe som görs på kalvmage... iaf inte om man är en överseriös vegetarian. =(

  • mathias1 5 februari 2009

    Jag som köttåman tycker att denna är fantastiskt god! Ska bjuda polarna på den ikväll det blir ett test de!

  • CarroLine 7 mars 2010

    Ska man göra den i långpanna eller i en ugnsform? Låter väldigt god iaf!

  • Phiqa 23 maj 2011

    Mums, den här gillade även 8- och 10-åringen så den gör vi definitivt om!

  • kaad4802 29 november 2011

    Jag gjorde i ungsform och den blev supergod, tack för ett bra recept!

  • imthestar 10 december 2012

    Jag gjorde med zucchini istället. Hur gott som helst. Samt att jag la i vegfärs i lökblandningen. Ett tips är att verkligen fukta av spenaten!

  • sandra_palin 10 januari 2013

    Går det att byta ut keson mot ricotta tro? :)

  • 246800 21 februari 2013

    Mycket god, smakade ännu bättre dagen efter tillagningen. Kan ätas lätt värmd då framträder smakerna bättre.Anna-Lena. Ps vår hund Cesar fick smaka en bit, han gillade den också Ds.

  • dolores 26 februari 2013

    Otroligt god,hela familjen log stort! Att den är relativt nyttig utan grädde etc.gör inte saken sämre.

  • LenaBE1 7 april 2013

    Jättegod lasagne! Jag glömde köpa lasagneplattor så jag tog gnocchi och gjorde den som en gratäng istället. Jag bytte burktomaterna mot några färska tomater som jag skalade och skar i småbitar, jag ökade keson till 500 g för att lasagnen inte skulle bli för torr + att jag bytte mjölken mot grädde för krämighetens skull. Jag ökade även spenaten till 450 g och tillsatte ca 200 g färska champinjoner + en liten bit purjolök som blivit över från annat, detta skivade jag och stekte med löken. Tack för ett jättegott recept! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.