Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegetariska nachos med sting

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nachos är den perfekta fredagsrätten - snabb, nyttig och hela familjen tycker om den.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka löken och vitlöken. Kärna ur och finstrimla paprikan och chilin. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 2 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt paprika och chili och fräs 2 minuter.
  2. Tillsätt tomater, bönor och 1 dl vatten till stekpannan, blanda väl och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat.
  3. Sätt ugnens grill på högsta effekt. Portionera upp majschipsen på 4 ugnsfasta fat. Skeda på såsen och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter tills osten har smält och är gyllene.
  4. Ta ut fatet ur ugnen och servera genast med gräddfil och koriander/persilja.
  5. Vill du ha barnvänligare nachos kan du utesluta chilin och använda orange eller gul paprika. Du kan även blanda ner en mosad avokado och färskpressad limesaft i gräddfilen för att få extra smak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.