Nachos är den perfekta fredagsrätten - snabb, nyttig och hela familjen tycker om den.
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken. Kärna ur och finstrimla paprikan och chilin. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Hetta upp oljan i en stor stekpanna på hög värme. Lägg i lök och vitlök och fräs 2 minuter tills löken har mjuknat. Tillsätt paprika och chili och fräs 2 minuter.
- Tillsätt tomater, bönor och 1 dl vatten till stekpannan, blanda väl och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 10 minuter tills såsen har tjocknat.
- Sätt ugnens grill på högsta effekt. Portionera upp majschipsen på 4 ugnsfasta fat. Skeda på såsen och strö över osten. Gratinera i ugnen cirka 5 minuter tills osten har smält och är gyllene.
- Ta ut fatet ur ugnen och servera genast med gräddfil och koriander/persilja.
- Vill du ha barnvänligare nachos kan du utesluta chilin och använda orange eller gul paprika. Du kan även blanda ner en mosad avokado och färskpressad limesaft i gräddfilen för att få extra smak.
Publicerat den
27 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar