Klassisk husmanskost i ny tappning!
Glutenfri och laktosfri.
Instruktioner
- Picklad blomkål:
Skär blomkålen i fina buketter. Lägg blomkål i en kastrull med vatten, socker och ättika. Koka upp och låt koka i 2 minuter. Häll i en ren glasburk och låt stå i ca 30 minuter.
- Vegobollar:
Mosa bönorna med t ex en ballongvisp. Blanda bönorna med resten av ingredienserna till en smet. Forma till bollar och stek runt om o oljan på medelvärme ca 5 minuter.
- Skysås:
Bryn löken i smör och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och häll i soja. Låt småputtra några minuter. Red av med maizena till önskad konsistens.
- Servera bollarna med potatismos, skysås, picklad blomkål och rårörda lingon.
Publicerat den
10 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar