Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vegobollar med picklad blomkål och skysås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Klassisk husmanskost i ny tappning! Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Picklad blomkål: Skär blomkålen i fina buketter. Lägg blomkål i en kastrull med vatten, socker och ättika. Koka upp och låt koka i 2 minuter. Häll i en ren glasburk och låt stå i ca 30 minuter.
  2. Vegobollar: Mosa bönorna med t ex en ballongvisp. Blanda bönorna med resten av ingredienserna till en smet. Forma till bollar och stek runt om o oljan på medelvärme ca 5 minuter.
  3. Skysås: Bryn löken i smör och häll på vatten. Smula ner buljongtärningen och häll i soja. Låt småputtra några minuter. Red av med maizena till önskad konsistens.
  4. Servera bollarna med potatismos, skysås, picklad blomkål och rårörda lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.