Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Veras kaffelikörtårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Mums...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp vipsgrädden så att den NÄSTAN kokar. Hacka chokladen grovt i en matberedare. Låt motorn vara igång och häll ner grädden. Mixa till en slät kräm. Rör ner kaffelikören. Häll upp i en skål och låt krämen kallna. Täck skålen men plastfolie och ställ in den i kylen i 8 timmar eller över natten.
  2. Vispa choklad-grädden till ett mjukt skum.
  3. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Sikta ner de torra ingredienserna. Häll i det utrörda pulverkaffet och rör varsamt smeten slät.
  4. Smöra och bröa en rund kakform gärna med löstagbar kant. Fyll formen med smeten och grädda i ugnen i ca 45 minuter i 180 grader Låt kakan kallna i formen. Dela på kakan på mitten och lägg på fyllningen..
  5. Vispa grädden och spritsa eller bred den över hela tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.