Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vetelängd - diabetiker

 
Skriv ut

Kanongott och saftigt. Går bra att frysa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 225° sen 200°
  2. Smula jäst och rör ut med det ljumma degspadet av lättmjölk och flytande fett eller olja. Tillsätt lättströ (Hermesetas eller Suketter) alternativt vanligt strösocker, kesella, hjorthornssalt och vetemjöl.
  3. Arbeta degen väl och låt den jäsa i övertäckt bunke i 30 minuter. Arbeta sedan in 4 dl grahams- eller vetemjöl och skrapa ned degen på mjölat bord. Ha ett par deciliter vetemjöl i beredskap vid utbakningen.
  4. Dela degen mitt itu när den är slät och smidig. Kavla ut vardera deghalvan till en rektangel i formatet 20 x 30 cm. Fördela en fyllning av vaniljkräm och sötningsmedel i en sträng på mitten av degkakorna. Vik sedan rektanglarna tredubbla så att du får längder.
  5. Det är svårt att uppskatta hur mycket fyllning jag använder men jag snålar inte med den.
  6. Flytta över längderna på bakpapperstäckt plåt och gör några skåror i varje längd. Låt dem jäsa i 30 minuter, pensla med en blandning av uppvispat ägg och mjölk och skjut in plåten i 225° varm ugn. Sänk värmen till 200° direkt och grädda i 20-25 minuter. Låt vetebröden kallna i bakduk. De kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.