Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Viannes heta kryddiga choklad

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Några droppar konjak i detta och den blir så underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en kastrull, tillsätt vaniljstång, kanelstång och chili utan kärnor och låt det försiktigt sjuda i en minut.
  2. Riv chokladen och vispa ner den tills den smälter. Tillsätt socker om du måste men pröva utan. Lyft kastrullen från värmen och låt den stå och dra i 10 minuter. Ta upp kryddorna, ställ tillbaka kastrullen på plattan och låt det försiktigt koka upp.
  3. Servera i muggar med vispad grädde, chokladspån eller med några droppar konjak eller Amaretto.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.