Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vidalia lökpaj

 
  • Serverar: 10 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

En amerikansk paj som är väldigt populär. Men egentligen ska det vara den söta vidalialöken, men vi gör den med vanlig svensk lök och det blir också mycket gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör och olja i en rymlig panna på ganska låg värme. Lägg i lök och vitlök, farinsocker, muskot samt lite salt och peppar. Låt löken steka sakta i ca 30 minuter tills den är gyllenbrun. Rör om då och då. Häll på vinet och låt det koka in.
  2. Ta pannan från värmen och vänd ner basilika och parmesan. Smaka av med salt och peppar. Rör i äggulan när fyllningen svalnat ordentligt.
  3. Hacka ihop mjöl salt med det kalla smöret skuret i små bitar eller blanda hastigt i en matberedare. Tillsätt vatten och ägg och kör ihop till en deg. Låt den vila minst en timme.
  4. Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Kavla ut degen mellan plastfolieark så den passar att klä en pajform. Förgrädda i cirka 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader.
  6. Fyll pajskalet med lökblandningen och grädda i ca 30 minuter. Ta ut pajen och lägg på bitar av chévren. Sätt in formen i ytterligare 5 minuter.
  7. Servera pajen varm tillsammans med tapenade och en god tomatsås vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.