- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett ljuvligt recept som passar lika bra till fest som vardags
Instruktioner
- Ugn 200 grader.
- Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom.
Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
- Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart 30-35 minuter.
- Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt den koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen.
Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
- Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen brevid.
Garnera med bär och färska örter.
- Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.
Publicerat den
3 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar