Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vinbärs fläskfilé

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett ljuvligt recept som passar lika bra till fest som vardags

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader.
  2. Putsa fläskfilén och salta och peppra den lätt. Vira baconskivorna runtom. Stek köttet vackert gyllene runtom och lägg det i en eldfast form. Krossa enbären och lägg dem i formen tillsammans med vatten.
  3. Ställ formen mitt i ugnen och stek köttet klart 30-35 minuter.
  4. Ta upp filéerna och vira in dem i folie. Sila vätskan och häll den i en kastrull. Tillsätt grädde och låt den koka upp. Riv osten och rör ner den i såsen. Låt den smälta. Smaka av med gelé och soja.
  5. Ta bort folien och skär köttet i ganska tjocka skivor. Lägg det i en form och häll eventuellt såsen brevid. Garnera med bär och färska örter.
  6. Bjud hasselbackspotatis, en god grönsallad och gelé till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.