Här är receptet på en riktigt lyckad dessert. Överraska med en lyxig vit chokladmousse där kronan på verket utgörs av en härlig blåbärskompott.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggulor, ägg, vatten och 1½ dl socker över ett vattenbad. Det är viktigt att blandningen inte börjar koka. Vispa på svag värme tills blandningen är vit och fluffig.
- Vispa grädden, inte alltför hårt, då kan moussen bli grynig. Smält chokladen i en kastrull, över vattenbad eller i mikron.
- Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme med ca 1 msk vatten. Blanda gelatinet med lite av äggsmeten. Blanda hälften av grädden med den smälta chokladen.
- Rör ner gelatin, äggsmet och resten av grädden i chokladblandningen. Vänd samma ingredienserna med lätt hand.
- Häll upp moussen i portionsglas. Låt stå i kylen minst en timma före servering.
- Lägg bär och ½ dl socker i en kastrull och värm på svag värme. Rör runt tills sockret har lösts upp. Låt svalna och skeda över moussen.
Publicerat den
19 november 2011
Liknande recept
Skriv kommentar