Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med blåbärskompott

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Här är receptet på en riktigt lyckad dessert. Överraska med en lyxig vit chokladmousse där kronan på verket utgörs av en härlig blåbärskompott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Vispa äggulor, ägg, vatten och 1½ dl socker över ett vattenbad. Det är viktigt att blandningen inte börjar koka. Vispa på svag värme tills blandningen är vit och fluffig.
  2. Vispa grädden, inte alltför hårt, då kan moussen bli grynig. Smält chokladen i en kastrull, över vattenbad eller i mikron.
  3. Smält gelatinbladen i en kastrull på svag värme med ca 1 msk vatten. Blanda gelatinet med lite av äggsmeten. Blanda hälften av grädden med den smälta chokladen.
  4. Rör ner gelatin, äggsmet och resten av grädden i chokladblandningen. Vänd samma ingredienserna med lätt hand.
  5. Häll upp moussen i portionsglas. Låt stå i kylen minst en timma före servering.
  6. Lägg bär och ½ dl socker i en kastrull och värm på svag värme. Rör runt tills sockret har lösts upp. Låt svalna och skeda över moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.