En perfekt dessert som står helt klar i kylen, du kan till och med förbereda den dagen före.
Instruktioner
- Mousse: Lägg gelatinbladet i kallt vatten Koka upp 0,75 dl grädde. Ta från värmen och låt chokladen smälta däri. Rör tills det blir slätt.
- Ta upp gelatinbladet och tillsätt den varma chokladkrämen. Rör tills det löst sig och låt svalna till rumstemperatur. Vispa resten av grädden men inte för hårt och vänd ner den i den avsvalnande chokladkrämen.
- Vispa äggvitorna med citronsaft till ett tjockt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa till en fast maräng. Vänd ner den i chokladmoussen och häll upp i små glas eller portionsformar. Ställ i kylen för att stelna.
- Citrustäcke: Lägg gelatinet i kallt vatten 5-10 minuter. Sila den pressade saften och värm ½ dl, lägg ner gelatinbladet i den varma saften. Rör tills det smält, tillsätt resten av saften. Låt svalna tills det liknar ovispad äggvita. Skär bort skalet på citrusfrukterna och skiva eller skär ut hinnfria klyftor. Lägg dem på den stelnade moussen. Skeda citrusgeléet över moussen och låt stelna ca 1 timme i kylen.
Publicerat den
13 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar