Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med hallonsås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Mycket god och fräsch efterrätt som min svärmor bjuder på ibland.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält blockchokladen tillsammans med smöret på svag värme.
  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Blanda ner i den avsvalnade chokladsmeten. Tillsätt crème fraiche. Ställ kallt.
  3. Tina hallonen och kör i mixer till en slät sås. Smaka av med florsocker.
  4. Häll upp ca 1/2 dl sås på varje tallrik. Ta ut kulor av moussen med en stor upphettad sked och lägg i mitten.
  5. Dekorera med citronmeliss och sikta över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.