Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit Chokladmousse med Jordgubbssås & Marianne Crush

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En ljuvlig dessert som påminner om sommaren.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad under omrörning.
  2. 2. Vispa grädden ganska löst. Vispa samman äggulor och florsocker. Rör ner äggsmeten i grädden. Rör försiktigt ner den smälta chokladen och Marianne crush i smeten.
  3. 3. Låt skålen stå i kylskåpet i minst 4 timmar, gärna över natten.
  4. 4. Tina jordgubbarna om de har varit frysta. Lägg dem i en matberedare tillsammans med sirapen och kör till en sås.
  5. 5. Fördela såsen på fyra tallrikar. Skiva jordgubbarna och lägg dem ovanpå såsen. Skeda upp moussen och lägg den som ett ägg ovanpå. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.