Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse med krusbärskompott

 
  • Serverar: 5 portioner
Skriv ut

Sommarfräscht med vit chokladmousse, kompott och digestivekex. Från Allers nr 28, 2009.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa och skölj bären. Lägg dem i en kastrull tillsammans med sockret. Värm under omrörning så att sockret smälter och låt därefter bären sjuda ett par minuter tills de brister. Ställ dem åt sidan att kallna.
  2. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Vispa därefter grädden i en separat bunke. Bryt chokladen i bitar och smält i varmt vattenbad eller i mikron. Vänd ned den smälta chokladen i äggvispet och rör om. Vänd sist ned den vispade grädden och rör smeten slät.
  3. Bryt kexen i bitar och varva i glas med mousse och bärkompott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.