Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vit chokladmousse tårta

 
Skriv ut

Vit choklad är ju väldigt sött, men ack så gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Botten: Riv mandelmassa på grova sidan. Tillsätt äggen och till sist kakao. Rör om. Häll smeten i en smord form med avtagbar kant. Bred ut ordentligt i kanterna. Grädda i 175 grader i 20 minuter. Låt svalna.
  2. Mousse: Smält choklad i vattenbad, låt svalna något. Tillsätt äggulan, en i taget under omrörning. Vispa grädden och vänd ner i chokladblandningen. Häll i formen. Frys några timmar innan servering. Ta ut ca 15 minuter innan servering. Häll daimkulorna över moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.