Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitchoklad- och apelsinsemi freddo med rostade valnötter

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 4 timmar 40 minuter
Skriv ut

Semi freddo betyder halvfryst och är ett italienskt påfund.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält chokladen i vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten).
  2. Rosta valnötterna i en torr kastrull.
  3. Separera äggen. Vispa äggulor och hälften av strösockret pösigt.
  4. Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten. Tvätta apelsinerna noga, torka och riv av skalet. Rör ihop äggsmeten med smält choklad, likör och rivet apelsinskal. Vänd ner gräddyoghurten.
  5. Vispa äggvitor och resterande strösocker till ett vitt skum och vänd ned i smeten.
  6. Varva semifreddon med krossade valnötter och maränger i en form.
  7. Frys i 4-6 timmar så att glassen är "halvfryst". Skopa upp med glasskopa och servera i små glas. Garnera med frukten.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.