- Serverar: 16 portioner
- Tid: 4 timmar 40 minuter
Skriv ut
Semi freddo betyder halvfryst och är ett italienskt påfund.
Instruktioner
- Smält chokladen i vattenbad (i en skål över en kastrull med kokande vatten).
- Rosta valnötterna i en torr kastrull.
- Separera äggen. Vispa äggulor och hälften av strösockret pösigt.
- Vispa grädden fluffig och blanda med yoghurten. Tvätta apelsinerna noga, torka och riv av skalet.
Rör ihop äggsmeten med smält choklad, likör och rivet apelsinskal. Vänd ner gräddyoghurten.
- Vispa äggvitor och resterande strösocker till ett vitt skum och vänd ned i smeten.
- Varva semifreddon med krossade valnötter och maränger i en form.
- Frys i 4-6 timmar så att glassen är "halvfryst".
Skopa upp med glasskopa och servera i små glas. Garnera med frukten.
Publicerat den
9 september 2008
Liknande recept
Skriv kommentar