Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksbröd med brie

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Vitlöksbröd i portionsform med en överraskning i mitten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj formarna i en muffinsform. Lös jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung och det mesta av mjölet. Arbeta degen i minst 15 minuter. Låt jäsa under bakduk 1-2 timmar.
  2. Blanda ihop smör, pressad vitlök. Skär brieosten i 1 ½ cm tjocka skivor. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Rulla ihop degen från långsidan till en tjock rulle och skär den i 12 bitar. Platta försiktigt ut varje degbit till en platta, lägg en klick smör på varje och nyp ihop dem till bullar.
  4. Lägg dem med skarven neråt i muffinsformen. Tryck ner en bit brieost i varje bulle. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.