Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 dag 5 minuter
Skriv ut

Jättegott, jätte enkelt. Går bra att förbereda. Perfekt plockmat eller förrätt! Dessa räkor kan även serveras kalla Gör bara precis som vanligt, men hoppa över att värma dom. De är supergoda bara som de är!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina räkorna. Det tar ett par timmar i rumstemperatur. Låt räkorna rinna av ordentligt och blanda marinaden.
  2. Lägg i räkorna och marinera över natten.
  3. Ta upp räkorna och låt marinaden droppa av lite grann.
  4. Hetta upp en wokpanna. Ha i lite olja, värm räkorna hastigt, någon minut, och servera genast med aioli eller citron majonäs, vitlöksbröd eller bara som de är!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lunchdax 6 juni 2010

    Jätte/Tigerräkor/Scampi är extremt dåliga för miljön och människorna! De odlas där bara de rika får pengar och de fattiga ingenting. Odlingarna tar allt vatten så att vattenbristen blir ännu större i exv sydamerikanska, afrikanska och asiatiska länder - och gör att de fattiga bönderna inte kan odla något. Räkodling förstör marken med massor av gifter - det tar 30år innan man kan odla exv grönsaker där igen! Och man odlar alltid räkor vid mangroove-träsk, som är extremt viktiga för fisken i haven pga det är en "barnkammare" där allt liv börjar. Nu förstörs mangroove-träsken och fisken i haven (som redan är väldigt överfiskat..) och när mangroove-träsken försvinner bildas också ännu mer naturkatastrofer för alla människor som bor där eftersom mangroove-träsken skyddar mot erosion i marken. Exempelvis klarade sig de länder som huggit bort sin mangroove-träsk mycket mycket sämre och fler dog under tsunamikatastrofen för några år sedan eftersom de stora vågorna annars skulle till stor del stoppas av träsken. Ursäkta all information... argt jag som ser hur scampi blir alltmer populärt i västvärlden på miljöns och de fattigas bekostnad. MEN, ditt recept funkar säkert på vanliga räkor som är bättre. Kram!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.