Franska sommarsmaker med lamm, vitlök och örter.
Instruktioner
- Bönsallad:
Sänk ner haricots verts i kokande saltat vatten, blanchera ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten.
Skölj kikärter och borlottibönor i ett durkslag.
- Blanda senap, riven vitlök, honung och vinäger i en skål. Vispa i olivolja till en tjock dressing. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna.
Blanda haricots verts med kikärter, borlottibönor och dressing.
Vänd in rucola och tomat vid servering.
- Skär köttet i bitar, lagom stora att trä på spett.
Skala och finhacka vitlöken. Marinera köttet i vitlök, örter, 2 msk olivolja i minst 30 minuter.
Låt gärna köttet marinera över natten i kyl.
- Smula sönder osten i en bunke, mixa tillsammans med yoghurt till en slät kräm med stavmixer.
Smaka av med salt och peppar.
- Salta, peppra och trä köttet på spett. Grilla runtom ca 15 minuter.
Servera köttet med bönsalladen och getostkrämen.
Publicerat den
30 juni 2011
Liknande recept
Skriv kommentar