Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksmarinerade lammspett med fransk bönsallad och getostkräm

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Franska sommarsmaker med lamm, vitlök och örter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bönsallad: Sänk ner haricots verts i kokande saltat vatten, blanchera ca 3 minuter. Häll av och skölj i kallt vatten. Skölj kikärter och borlottibönor i ett durkslag.
  2. Blanda senap, riven vitlök, honung och vinäger i en skål. Vispa i olivolja till en tjock dressing. Smaka av med salt och peppar. Skiva tomaterna. Blanda haricots verts med kikärter, borlottibönor och dressing. Vänd in rucola och tomat vid servering.
  3. Skär köttet i bitar, lagom stora att trä på spett. Skala och finhacka vitlöken. Marinera köttet i vitlök, örter, 2 msk olivolja i minst 30 minuter. Låt gärna köttet marinera över natten i kyl.
  4. Smula sönder osten i en bunke, mixa tillsammans med yoghurt till en slät kräm med stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  5. Salta, peppra och trä köttet på spett. Grilla runtom ca 15 minuter. Servera köttet med bönsalladen och getostkrämen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.