Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vitlöksmarinerade tomater

 
Skriv ut

Gott till höstens grytor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 80 grader. Skiva tomaterna i fyra klyftor. Lägg tomatklyftorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in dem i ugnen i ca 12 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt - ta hjälp av t ex en träsked.
  2. Vänd tomaterna ibland och passa dem så att de inte bränns. Varva tomater, hela vitlöklyftor och basilika i en burk. Häll på olivolja så att det täcker. Låt stå i ca 2 veckor, då är de klara. Hållbara i flera månader. Användes istället för soltorkade tomater.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.