Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Vorschmack, Påskalammet annorlunda

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Ett ovanligt recept på fårkött, rätt arbetsdrygt, men ack så gott. Sägs vara Marskalken av Finlands- C.G Mannerheims-livrätt.

Ingredienser

Instruktioner

Fräsköttet, bryn löken lätt.Sill och anjovis skärs i bitar, kör i matberedare. Smaksätt med den pressade vitlöken, tomatpure´, Tillsätt smetanan. Låt allt mogna i ugnen, ca en halv timme i 225 grader. Vorschmaken blir som bäst om den får svalna och " mogna " ett dygn. Till servering: finhackad saltgurka ( kryddgurka kan också användas ) Finhackad inlagd rödbeta och smetana. Ugnsbakad potatis smakar också gott till denna kalasrätt som förövrigt också passar utmärkt till vickning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.