Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Whisky Dundee Cake

 
Skriv ut

Det här är en mycket god skotsk variant på fruktkaka, med en mjuk ton av whisky, som verkligen blir god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Lägg torkad frukt och skal i en skål och häll på 3 matskedar av whiskyn. Rör om ordentligt, plasta och låt stå över natten i kylskåpet.
  2. Dag 2: Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smör och socker i en bunke (för hand eller med elvisp) tills det blir pösigt. Vispa äggen i en separat skål och vik ner dem i smör- och sockersmeten. Blanda siktat mjöl och bakpulver och blanda det försiktigt med ägg-smör-socker-smeten (använd en sked eller en slev, inte en visp).
  3. Om smeten, som ska vara ganska lös, tycks för tjock kan man sätta till en eller ett par teskedar mjölk.
  4. Blanda nu ner, fortfarande försiktigt, den finhackade mandeln samt skal och frukter i sin marinad. Klä formen med bakplåtspapper och sleva i smeten. Jämna till den med en slickepott. Placera de skållade och skalade mandlarna på toppen i ett vackert mönster. Baka i 2-2 ½ timme på mittersta falsen.
  5. Konsistensen ska vara studsig men inte torr när kakan är klar. Låt svalna i formen i 30 minuter. Stick sedan små hål i kakan med tandpetare och häll i 2 matskedar whisky i hålen. Slå in i aluminiumfolie och platsfolie och förvara kakan svalt i skafferiet eller annan sval plats tills den ska ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.