- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
En klassiker som håller hur länge som helst.
Här är den serverad med garnityr bestående av citron, ansjovis, kapris och persilja.
En rödvinssås och brynt potatis samt gröna ärtor är också ett måste.
Dagen till ära är köttet fläskfilé som utplattats till stora schnitzlar.
Instruktioner
- Putsa filén och dela den i fyra lika stora delar.
- Ställ bitarna på högkant och platta ut dem till stora tunna skivor med en köttyxa.
- Strö över paprikan, salta och peppra, låt köttet vila en stund i rumstemperatur.
- Vispa äggen till skum på en stor tallrik eller ett lite djupare fat.
- Vänd de kryddade köttskivorna först i vetemjöl, sedan i de vispade äggen och till sist i ströbrödet.
- Förbered garnityret, lägg en ansjovisfilé som en liten ring på varje citronskiva, fyll i med kapris och lägg på en kvist persilja, förvara svalt.
- Värm upp rapsolja och lite smör i en stekpanna, stek schnitzlarna vackert bruna på båda sidor på inte allt för hög värme.
- Lägg upp dem på varma tallrikar och garnera med en citronskiva på varje schnitzel.
- Servera med brynt potatis, gröna ärtor och rödvinssås
Publicerat den
11 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Supergott!!! och mycket enkelt att göra. Det var länge sedan vi åt wienerschnitzel men nu kommer det att bli oftare. Full pott! Tack för receptet.
Jättegott, gjorde detta igår. En klar 5 poängare.
Supergott, jag njöt.Tack !