Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wienerschnitzel med traditionella tillbehör.

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En klassiker som håller hur länge som helst. Här är den serverad med garnityr bestående av citron, ansjovis, kapris och persilja. En rödvinssås och brynt potatis samt gröna ärtor är också ett måste. Dagen till ära är köttet fläskfilé som utplattats till stora schnitzlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa filén och dela den i fyra lika stora delar.
  2. Ställ bitarna på högkant och platta ut dem till stora tunna skivor med en köttyxa.
  3. Strö över paprikan, salta och peppra, låt köttet vila en stund i rumstemperatur.
  4. Vispa äggen till skum på en stor tallrik eller ett lite djupare fat.
  5. Vänd de kryddade köttskivorna först i vetemjöl, sedan i de vispade äggen och till sist i ströbrödet.
  6. Förbered garnityret, lägg en ansjovisfilé som en liten ring på varje citronskiva, fyll i med kapris och lägg på en kvist persilja, förvara svalt.
  7. Värm upp rapsolja och lite smör i en stekpanna, stek schnitzlarna vackert bruna på båda sidor på inte allt för hög värme.
  8. Lägg upp dem på varma tallrikar och garnera med en citronskiva på varje schnitzel.
  9. Servera med brynt potatis, gröna ärtor och rödvinssås

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Disen 9 januari 2010

    Supergott!!! och mycket enkelt att göra. Det var länge sedan vi åt wienerschnitzel men nu kommer det att bli oftare. Full pott! Tack för receptet.

  • elisabeth345 19 mars 2010

    Jättegott, gjorde detta igår. En klar 5 poängare.

  • gds877 26 augusti 2010

    Supergott, jag njöt.Tack !

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.