Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Wokad biff- och vitlökspanna

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den här snabba och lätta wokpannan innehåller välsmakande orientaliska kryddor och är utomordentligt god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna och blanda dem med olja och chilisås i en rostfri bunke. Putsa och strimla köttet och låt det marineras i såsen - ju längre det marineras desto mer smak suger köttet upp. Dessutom möras köttet även av syran i chilisåsen.
  2. Dela pastan i mindre bitar och koka enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av och skölj av den i kallt vatten.
  3. Skär av och skiva de längre stjälkarna på broccolin och dela det gröna i små buketter.
  4. Hetta upp lite olja i en wok- eller stor stekpanna med höga kanter på medelhög värme. Tillsätt köttet med marinaden och bryn under omrörning, ca 3-5 minuter. Om köttet börjar sjuda i marinaden så häll av vätskan (spara vätskan och tillsätt den sedan tillsammans med pastan).
  5. Tillsätt pasta och broccoli och fräs ytterligare 3-5 minuter tills allt är genomvarmt och broccolin fortfarande är krispig. Smaksätt med salt och peppar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.