Den här snabba och lätta wokpannan innehåller välsmakande orientaliska kryddor och är utomordentligt god.
Instruktioner
- Skala och skiva vitlöksklyftorna och blanda dem med olja och chilisås i en rostfri bunke. Putsa och strimla köttet och låt det marineras i såsen - ju längre det marineras desto mer smak suger köttet upp. Dessutom möras köttet även av syran i chilisåsen.
- Dela pastan i mindre bitar och koka enligt anvisningen på paketet. Låt pastan rinna av och skölj av den i kallt vatten.
- Skär av och skiva de längre stjälkarna på broccolin och dela det gröna i små buketter.
- Hetta upp lite olja i en wok- eller stor stekpanna med höga kanter på medelhög värme. Tillsätt köttet med marinaden och bryn under omrörning, ca 3-5 minuter. Om köttet börjar sjuda i marinaden så häll av vätskan (spara vätskan och tillsätt den sedan tillsammans med pastan).
- Tillsätt pasta och broccoli och fräs ytterligare 3-5 minuter tills allt är genomvarmt och broccolin fortfarande är krispig. Smaksätt med salt och peppar och servera genast.
Publicerat den
26 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar