Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Yoghurtglass med honung och ingefära.

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En nyttigare variant av glass. Öka eller minska mängden honung beroende på smak, och det går också bra att utesluta ingefäran.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka ingefäran och lägg den i en liten kastrull med 2 msk av honungen och vatten. Låt koka upp sakta. Låt sedan lagen sjuda försiktigt under lock i 10 minuter. Ta den från värmen och låt kallna.
  2. När ingefärslagen är kall blanda ner den i yoghurten tillsammans med resten av honungen. Lägg smeten i en lämplig burk, täck över och ställ in i frysen i 3-4 timmar.
  3. Rör om i yoghurtglassen med en kall gaffel så att iskristallerna går sönder. Ställ in burken i frysen igen och upprepa den här proceduren ett par gånger till. Låt sedan glassen frysa tills den är fast.
  4. Ta ut glassen ur frysen 20 minuter före servering. Servera den i små skålar tillsammans med mangotärningarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.