Len pudding som serveras med spröda kardemummaflarn, karamelliserad rabarber och limesockrade jordgubbar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Häll yoghurten i ett kaffefilter och låt rinna av minst 6 timmar, tills ca 1 dl återstår.
- Rabarber:
Skär rabarbern i små bitar. Smält 3/4 dl socker på medelvärme i en kastrull, låt det bli ljusbrunt. Lägg i rabarbern och låt sockret smälta. Fördela rabarbern i cocetteformar som rymmer ca 1 ½ dl.
- Pudding:
Vispa ihop avrunnen yoghurt, mjölk, ägg, salt och 2 msk socker. Häll smeten över rabarbern. Grädda formarna i vattenbad mitt i ugnen 40 minuter.
- Jordgubbar:
Tvätta och skala limen med potatisskalare, var försiktigt så att inte det vita kommer med. Skär skalet i strimlor. Mixa lime och socker i en matberedare. Dela jordgubbarna i kvartar och blanda med limesockret.
- Kardemummaflarn:
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det i smörblandningen.
Blanda mjöl, bakpulver och kardemumma och rör ner det i smeten. Klicka ut smeten med en matsked på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt kakorna svalna och ta loss dem med hjälp av en kniv.
- Servera puddingen med limesockrade jordgubbar och kardemummaflarn. Garnera med citronmeliss.
Publicerat den
21 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar