Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zabaglione med färska bär och biscotti

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Zabaglione, sabayon, zabaione eller zabajone är en italiensk dessert gjord av äggulor, socker och söt likör (oftast Marsalavin), och ibland grädde eller hela ägg. Det är en väldigt lätt kräm, som har vispats för att innehålla mycket luft. Zabaglione serveras traditionellt med färska fikon. Det är även en populär rätt i Argentina, där den kallas sambayón.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg ingredienserna i en värmetålig skål. Ställ skålen i vattenbad i en kastrull.
  2. Vispa under uppvärmning tills det är tjockt och blir spår av vispen.
  3. Ta försiktigt bort skålen från kastrullen och vispa i en minut.
  4. Servera genast med biscotti, bär eller frukt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.