Helt enkelt jättegott!
(Mandelkakan blir till fler än fyra personer men går utmärkt att frysa till senare eller äta som den är till kaffet.)
Instruktioner
- Mandelkaka:
Sätt ugnen på 200 grader.
- Mal sötmandeln och vispa ihop med ägg och socker.
Klä en form, 30x20 cm, med bakplåtspappet och häll i smeten. Ställ in formen på nedersta falsen och sänk värmen till 175 grader.
- Grädda 20-22 minuter.
Låt svalna och skär i bitar.
- Zabaglione:
Lägg äggulor och socker i en metallskål och vispa upp dem, vispa i vinet.
- Gör ett vattenbad genom att koka upp vatten i en kastrull och ställ ned skålen med äggblandningen däri. Se till så inte skålen når vattnet, det skall vispas över ångan ca. 4-5 minuter. Ångan skall inte heller vara för varm utan ca. 37 grader är bäst. Om badet blir för varmt, lyft av skålen och vispa den svalare, ställ tillbaka igen och fortsätt sedan.
- Vispa i luft i krämen tills den är så tjock att vispen bildar mönster. Lyft sedan av från vattenbadet och fortsätt vispa tills krämen svalnat.
- Servera omedelbart i serveringskålar med mandelkaka och skurna jordgubbar.
Publicerat den
14 juli 2012
Liknande recept
Skriv kommentar