Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Zabaglione med mandelkaka och jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt enkelt jättegott! (Mandelkakan blir till fler än fyra personer men går utmärkt att frysa till senare eller äta som den är till kaffet.)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelkaka: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mal sötmandeln och vispa ihop med ägg och socker. Klä en form, 30x20 cm, med bakplåtspappet och häll i smeten. Ställ in formen på nedersta falsen och sänk värmen till 175 grader.
  3. Grädda 20-22 minuter. Låt svalna och skär i bitar.
  4. Zabaglione: Lägg äggulor och socker i en metallskål och vispa upp dem, vispa i vinet.
  5. Gör ett vattenbad genom att koka upp vatten i en kastrull och ställ ned skålen med äggblandningen däri. Se till så inte skålen når vattnet, det skall vispas över ångan ca. 4-5 minuter. Ångan skall inte heller vara för varm utan ca. 37 grader är bäst. Om badet blir för varmt, lyft av skålen och vispa den svalare, ställ tillbaka igen och fortsätt sedan.
  6. Vispa i luft i krämen tills den är så tjock att vispen bildar mönster. Lyft sedan av från vattenbadet och fortsätt vispa tills krämen svalnat.
  7. Servera omedelbart i serveringskålar med mandelkaka och skurna jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.