Lövbiff är för mig ett väldigt bra kött, som går snabbt att tillaga. Jag brukar köra den här varianten:
Först steker jag upp skinka snabbt. Sen steker jag lövbiffen på ena sidan. När jag vänder den, lägger jag på en rejäl skiva god ost, och sen på med den stekta skinkan. Blir enormt gott, funkar till och med som bjudmat.
Lövbiffsrullader med paprika och lök
Nu fick jag inspiration att skriva in ett recept som jag urspungligen började laga när creme fraiche var något nytt och nästan exotiskt.Men rätten hänger med fortfarande så den har fått godkännt av min familj. Lövbiff tycks vara populär i alla formerav alla svar att dömma.Måste ta tid att äta sig igenom allt det här goda.:p
The_mama97mia8 oktober 2010
Jag vet att detta är en gammal tråd, men jag letade efter matprat om just lövbiff och finner ingen anledning att starta en helt ny. Önskar att vi kan fylla på med tips här?
Köpte lövbiff till bra pris så jag har 1,5 kg att ta rätt på nu. :)
Bumbis8 oktober 2010
När vi äter lövbiff här vill man och dotter ha den stekt (torrt). Jag fyller min med fransk senap, riven pepparot och finhackad lök och viker den på mitten och steker snabbt. Saltar och pepprar så klart.
martina638 oktober 2010
Stek lövbiffen på hög värme, snabbt, bara en minut max på varje sida. Peppra innan.
Servera med äggula och nyriven pepparrot. En klassiker man inte tröttnar på.
har inte heller nått rcept men en vältestad favvis här hemma är
strimla lövbiffen och stek den hastigt på hög värme, bryn klyftade champinjoner och skivda lök. slå på en del grädde och en del crème fraiche smaka av med dijonsenap salt och peppar. ät med ris eller kokt potatis.
Detta är jättegott . Antingen till pasta, då som pastasås eller som gryta till ris/potatis
ros8 oktober 2010
{snicker}Detta är mitt favoritrecept när det gäller lövbiff, det passar lika bra till klyftpotatis, ris eller pasta Lövbiffspanna med svamp
Dintan8 oktober 2010
Om sonen får önska så blir det lövbiff till middag.
Jag steker den snabbt med peppar och sen på slutet häller jag på kinesisk soya som får "steka" in, vänd på lövbiffen så den också får soya på sig.
Till detta brukar det serveras pommes och bea.
chrisq8 oktober 2010
:DD jag brukar göra en het lövbiffsgryta med asiatisk smak supergott
maxxess8 oktober 2010
Jag hade massor lövbiff som började "gå ut" i frysen. Jag malde ned (mkt grovt) till Chili con carne. Det blev mkt bra. En chili är aldrig fel...
Strimla lövbiffen och en liten purjolök. Lägg i ugngeldfast form. Koka upp ett par dl grädde med en tsk potatismjöl eller maizena och 50g grönmögelost. Häll över köttet och ugnsbaka 30 min 225 grader.
amoz8 oktober 2010
Skrivet av svengelsk den 8 okt 2010
Strimla lövbiffen och en liten purjolök. Lägg i ugngeldfast form. Koka upp ett par dl grädde med en tsk potatismjöl eller maizena och 50g grönmögelost. Häll över köttet och ugnsbaka 30 min 225 grader.
Just det receptet gör jag väldigt ofta, det är både gott och går så fort att göra.(Y)
amoz8 oktober 2010
Detta är också en rätt som jag mer än gärna gör och bjuder på.
Jättegott jag lovar:
Cordon Bleu (lövbiff)
Här finns goda recept!
Fredagsgryta
Sommargryta
Varm lövbiffmacka
Fyllda kalvrullader i gräddsås med Calvados
Mustig höstgryta
Fyllda rullader med råstekt potatis
Ölbräserad gryta med kantareller
Teriyakistekt färskostfylld lövbiff
Lövbiff är för mig ett väldigt bra kött, som går snabbt att tillaga. Jag brukar köra den här varianten:
Först steker jag upp skinka snabbt. Sen steker jag lövbiffen på ena sidan. När jag vänder den, lägger jag på en rejäl skiva god ost, och sen på med den stekta skinkan. Blir enormt gott, funkar till och med som bjudmat.
Prova!
Här kommer ett gott recept på lövbiff
[recept]4292[/4292] (Y) (Y)
Här kommer ett gott recept på lövbiff
[recept]4292[/4292] (Y) (Y)
Vitlöksrullader
Lövbiffsrullader med paprika och lök
Nu fick jag inspiration att skriva in ett recept som jag urspungligen började laga när creme fraiche var något nytt och nästan exotiskt.Men rätten hänger med fortfarande så den har fått godkännt av min familj. Lövbiff tycks vara populär i alla formerav alla svar att dömma.Måste ta tid att äta sig igenom allt det här goda.:p
Jag vet att detta är en gammal tråd, men jag letade efter matprat om just lövbiff och finner ingen anledning att starta en helt ny. Önskar att vi kan fylla på med tips här?
Köpte lövbiff till bra pris så jag har 1,5 kg att ta rätt på nu. :)
När vi äter lövbiff här vill man och dotter ha den stekt (torrt). Jag fyller min med fransk senap, riven pepparot och finhackad lök och viker den på mitten och steker snabbt. Saltar och pepprar så klart.
Stek lövbiffen på hög värme, snabbt, bara en minut max på varje sida. Peppra innan.
Servera med äggula och nyriven pepparrot. En klassiker man inte tröttnar på.
Här får du några förslag på lövbiffrätter. Man kan verkligen variera middagen med lövbiff.
Kalops på snabbt vis
Lövbiff i pitabröd med chilikräm
Lövbiff Stroganoff
Lövbiffsgratäng
Enkel vardagspasta med lövbiff
Grillad mozzarellafylld lövbiff
Lövbiff med béarnaisesås och sparris
har inte heller nått rcept men en vältestad favvis här hemma är
strimla lövbiffen och stek den hastigt på hög värme, bryn klyftade champinjoner och skivda lök. slå på en del grädde och en del crème fraiche smaka av med dijonsenap salt och peppar. ät med ris eller kokt potatis.
Pasta ajvar med lövbiff
Detta är jättegott . Antingen till pasta, då som pastasås eller som gryta till ris/potatis
{snicker}Detta är mitt favoritrecept när det gäller lövbiff, det passar lika bra till klyftpotatis, ris eller pasta
Lövbiffspanna med svamp
Om sonen får önska så blir det lövbiff till middag.
Jag steker den snabbt med peppar och sen på slutet häller jag på kinesisk soya som får "steka" in, vänd på lövbiffen så den också får soya på sig.
Till detta brukar det serveras pommes och bea.
:DD jag brukar göra en het lövbiffsgryta med asiatisk smak supergott
Jag hade massor lövbiff som började "gå ut" i frysen. Jag malde ned (mkt grovt) till Chili con carne. Det blev mkt bra. En chili är aldrig fel...
Chili con carne tritacarne
Strimla lövbiffen och en liten purjolök. Lägg i ugngeldfast form. Koka upp ett par dl grädde med en tsk potatismjöl eller maizena och 50g grönmögelost. Häll över köttet och ugnsbaka 30 min 225 grader.
Strimla lövbiffen och en liten purjolök. Lägg i ugngeldfast form. Koka upp ett par dl grädde med en tsk potatismjöl eller maizena och 50g grönmögelost. Häll över köttet och ugnsbaka 30 min 225 grader.
Just det receptet gör jag väldigt ofta, det är både gott och går så fort att göra.(Y)
Detta är också en rätt som jag mer än gärna gör och bjuder på.
Kinesisk gryta.
trevligt, vad mkt tips ! fyll på gärna!
Jag hade ngt recept med purjolök. lövbiff i strimlor och creme fraiche med vitlök o 4 peppar? tror jag, men har nog inte lagt in det.