Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne tritacarne

(1 kommentar)  
 • Serverar: 8 portioner
 • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Det som skiljer denna chili con carne från andra är att vi maler helt nötkött av god kvalitet, paprika och lök riktigt grovt. Tre olika typer av bönor blandas i, och så kryddas det med halvfabrikat från Knorr. Lätt att sätta sin egen signatur i kryddningen på slutet.

Ingredienser

Instruktioner

 1. Skär ned köttet i lämpliga bitar. Ansa och skär ned lök och paprika i bitar som passar matarröret på din köttkvarn. Montera grövsta skivan i kvarnen (normalt 9 mm). Mal i denna ordning: kött, paprika, lök.
 2. Fräs allt det malda i 3-4 omgångar i stekpanna. Salta varje stekomgång (totalt ca 1 tsk salt).
 3. När det är färdigfräst, häll över i gryta på minst 3l som är oljad i botten. Fräs resterande och häll över. Sätt grytan på spisen, pudra över det två kryddmixpåsarna från Knorr. Rör om snabbt och tillsätt vattnet.
 4. Låt puttra ca 10 min, krydda under tiden med chiliflakes eller den krydda du tycker om, smaka av och testa. Rör om då och då.
 5. Häll av det mesta av spadet från de svarta bönorna och kidneybönorna (det är inte petnoga). Häll inte av spadet från bönorna i tomatsås. Blanda i samtliga bönor i chilin. Låt bli varmt, gärna puttra 5-10 min.
 6. Servera till ris, eller bara bröd och sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

 • maxxess 24 september 2010

  Tre sorters bönor fräschar upp. På bilden är det skivad lövbiff som malts, skulle önskat lite större bitar, hel köttbit får det bli nästa gång. På det stora hela gillar jag detta mycket mer än när jag gör chili på nötförs.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.