- Serverar: 8 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Det som skiljer denna chili con carne från andra är att vi maler helt nötkött av god kvalitet, paprika och lök riktigt grovt. Tre olika typer av bönor blandas i, och så kryddas det med halvfabrikat från Knorr. Lätt att sätta sin egen signatur i kryddningen på slutet.
Instruktioner
- Skär ned köttet i lämpliga bitar. Ansa och skär ned lök och paprika i bitar som passar matarröret på din köttkvarn. Montera grövsta skivan i kvarnen (normalt 9 mm). Mal i denna ordning: kött, paprika, lök.
- Fräs allt det malda i 3-4 omgångar i stekpanna. Salta varje stekomgång (totalt ca 1 tsk salt).
- När det är färdigfräst, häll över i gryta på minst 3l som är oljad i botten. Fräs resterande och häll över.
Sätt grytan på spisen, pudra över det två kryddmixpåsarna från Knorr. Rör om snabbt och tillsätt vattnet.
- Låt puttra ca 10 min, krydda under tiden med chiliflakes eller den krydda du tycker om, smaka av och testa. Rör om då och då.
- Häll av det mesta av spadet från de svarta bönorna och kidneybönorna (det är inte petnoga). Häll inte av spadet från bönorna i tomatsås.
Blanda i samtliga bönor i chilin. Låt bli varmt, gärna puttra 5-10 min.
- Servera till ris, eller bara bröd och sallad.
Publicerat den
24 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tre sorters bönor fräschar upp. På bilden är det skivad lövbiff som malts, skulle önskat lite större bitar, hel köttbit får det bli nästa gång. På det stora hela gillar jag detta mycket mer än när jag gör chili på nötförs.