Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chili con carne

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Chili con carne är en känd mexikansk maträtt. Det är en gryta kokt på bönor – vita, bruna eller svarta – dessutom innehåller grytan kött, helt eller malet, lök och tomater, allt starkt kryddat med chilipeppar. Här är en variant med köttfärs. Lätt att laga, billig och spännande att bjuda på.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i margarin i en gryta.
  2. Öka värmen, lägg i köttfärsen. Fräs den under omrörning. Krydda med salt och mexikansk krydda eller chilipeppar. Häll på tomaterna och krydda med pressad vitlök. Koka under lock i 15 min.
  3. Blanda ner bönor och majs. Smaka av, det ska hetta till om chilin. Strö på persilja och servera med bröd och ev ris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Tikka02 5 november 2016

    Supergod chili som både jag och ungarna gillar

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.