Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ädelostpaj

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En klassisk god paj, men bakad på bovetemjöl istället för vetemjöl.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Hacka smöret. Blanda med olivolja och mjöl. Nyp ihop. Häll på vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt ligga i kylen 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
  4. Dela broccolin i små buketter. Hacka löken. Fräs några minuter i en stekpanna. Blanda broccoli, ost, ädelost, hackade valnötter, ägg och grädde. Peppra.
  5. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda i ugn ca 30 minuter eller tills fyllningen stelnat och pajen fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.